Dolák Racing Days 2021


Dne 16.9.2021 se na Píseckém okruhu uskutečnil nultý ročník setkání majitelů sportovních modelů Gazoo Racing (dále jen GR) značky Toyota v rámci Dolák Racing Day 2021. Celá akce byla uspořádána nejen proto, že tým Dolák je nejúspěšnějším prodejcem modelů GR v zemi, evidující 51 závazných zákaznických objednávek na homologační speciál GR Yaris a chce tak svým zákazníkům dopřát kvalitní jízdní zážitek, ale také v rámci odkazu na historii společnosti, která vznikla právě v návaznosti na úspěchy Milana Doláka v rally se speciály značky Toyota a závodění je tedy v naší firemní D.N.A.

Symboliku podtrhoval i ostrý závoďák Toyota Celice GT4, který byl v akci s Milanem Dolákem ml. i Jirkou Kočím za volantem a jenž do celé akce vnesl ducha zakladatelů společnosti Dolák.

Nultý ročník setkání byl uspořádán zejména s ohledem na velký počet objednávek GR Yaris ve výrobě. Ti šťastnější majitelé již vyrobených vozů měli možnost vyzkoušet je na uzavřeném okruhu. Organizátor zase sesbíral zkušenosti na již „ostrý“ první ročník Dolák Racing Day 2022 s plnou účastí všech vozů postupně vyrábějících se v unikátní továrně Motomachi v Japonsku.
Celá akce proběhla s širokými úsměvy jak majitelů vozů GR Yaris, tak i VIP klientů, kteří mohli na okruhu vyzkoušet také řadu tradičních modelů Corolla a C-HR s hybridním pohonem v provedení GR Sport, které většinu závodníků překvapili a nadchli svou dynamikou a zábavností.

Připomeňme ještě, že Toyota se již více jak 25 let věnuje alternativním pohonům a je pionýrem ve výrobě sériové vyráběných vozů s hybridním pohonem, které již dnes tvoří více než polovinu v prodejních číslech společnosti Toyota Centra Europe.
V zemi jsou již registrovány také první vodíkové modely Mirai, a bateriově poháněné modely BZ již klepou na dveře. Sportovní modely GR jsou tedy skvělým kontrastem k hybridům a ojedinělým zážitkem, jenž si může dovolit stále méně značek, což potvrzují i testy a komentáře prestižních automobilových expertů a novinářů.