30 let Toyota v ČR

 

V letošním roce 2023 slaví automobilová společnost Toyota výročí 30 let své přítomnosti v České republice. Značka na našem trhu oficiálně působí od roku 1993, kdy byl oficiálně zahájen prodej a servis vozů v Praze.

V roce 2005 Toyota otevřela svou první výrobní továrnu v Česku, ve středočeském Kolíně. Původní fabrika vyráběla ve spolupráci s koncernem PSA modely AYGO, P107 a C1. Od roku 2021 se již v Kolíně vyrábí exkluzivně modely značky TOYOTA, konkrétně zde vyrábí především modely Toyota Yaris a Toyota Aygo X, které jsou určeny pro evropský trh. Díky této továrně se Toyota stala jedním z největších zaměstnavatelů v regionu a v současnosti zde pracuje téměř 4 tisíce lidí.

V průběhu 30 let své přítomnosti v České republice se Toyota stala velmi oblíbenou značkou mezi českými řidiči. V současnosti patří mezi nejprodávanější značky na českém trhu a nabízí širokou škálu modelů, od malých vozů až po velké SUV.V posledních letech je TOYOTA také významným hráčem na trhu v oblasti prodeje užitkových vozů pod značkou TOYOTA Professional.

Kromě výroby a prodeje vozů se Toyota v Česku také aktivně zapojuje do společenského života. Společnost podporuje mnoho charitativních projektů a vzdělávacích iniciativ, a také podporuje sportovní kluby a akce v celé České republice.Toyota je generálním partnerem Českého olympijského týmu.

Naše společnost Toyota Dolák, která již téměř čtvrtstoletí exkluzivně zastupuje značku na jihozápadě Čech se připojuje k oslavě jubilea a ve spolupráci se zastoupením značky pro ČR nabízí atraktivní balíčky pro naše vážené zákazníky.

 

Již 3O let nediktujeme! Nabízíme možnosti!
HYBRID | PLUGIN HYBRID | ELEKTRO | VODÍK | BENZÍN | DIESEL